• Payah dapat skrip baik... Maya Karin

  Pelakon popular Maya Karin akui dia tak banyak projek baru lakonan kerana tak banyak skrip yang menarik minatnya.Sebab itulah dia kini banyak masa rehat dan filem-filem lakonannya yang bakal ditayangkan dalam masa terdekat, sebenarnya sudah selesai menjalani penggambaran setahun ke...

  July 30, 2015
 • Azalina harap perancangan di Finas diteruskan

  Datuk Seri Azalina Othman Said harus melepaskan jawatan Pengerusi Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) selepas dilantik sebagai Menteri Di Jabatan Perdana Menteri dalam rombakan kabinet baru-baru ini.Dalam tempoh sebulan sepuluh hari memegang jawatan itu sudah banyak perancangan yang disusun untuk...

  July 30, 2015
 • Hans Isaac hormati sensitiviti, tolak adegan cium

  Pelakon Hans Isaac pernah bercium dalam sebuah filem di Filipina tidak lama dulu. Dia menerima adegan bercium dengan pelakon Bea Alonso itu kerana perkara itu tak menjadi sensitif dalam budaya sana. Sebagai seorang pelakon bukan Melayu atau muslim, adegan dalam filem Missed...

  July 28, 2015
 • Zizie Ezette Rindu Dunia Lakonan

  Pemegang award Aktres Terbaik di Anugerah Skrin TV3 pada 2001 ini mengakui sangat merindui dunia lakonan. Malah, Datin Zizie Ezette masih mendambakan beberapa watak yang belum pernah dilakonkannya semasa aktif berlakon dahulu. “Tipulah kalau saya katakan tak rindu berlakon. Mana mungkin saya...

  July 28, 2015
Yang Terkini
110
MAYA KARIN

Payah dapat skrip baik… Maya Karin

Pelakon popular Maya Karin akui dia tak banyak projek baru lakonan kerana tak banyak skrip yang menarik minatnya.

Sebab itulah dia kini banyak masa rehat dan filem-filem lakonannya yang bakal ditayangkan dalam masa terdekat, sebenarnya sudah selesai menjalani penggambaran setahun ke dua tahun.

105
aza-fns-1

Azalina harap perancangan di Finas diteruskan

Datuk Seri Azalina Othman Said harus melepaskan jawatan Pengerusi Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) selepas dilantik sebagai Menteri Di Jabatan Perdana Menteri dalam rombakan kabinet baru-baru ini.

Dalam tempoh sebulan sepuluh hari memegang jawatan itu sudah banyak perancangan yang disusun untuk kemajuan perfileman negara. Namun usaha tersebut belum nampak hasilnya.

591
iris-1

Ungku Ismail jadi jahat tapi peminat tetap suka

Bermula 10 Julai lalu sekali lagi pelakon Ungku Ismail menggoda peminat dengan lakonan terbarunya. Kali ini menerusi slot Ratu TV9 dengan drama bersiri terbaharu, Cinta Iris.

Drama terbitan Rumah Karya Citra sebanyak  14 episod itu diarahkan oleh Mohd Fazli Yahya dan Erma Fatima selaku penulis skrip.

358

Zoey terkenang arwah Mama Juwie

Semasa awal kemunculan dahulu banyak publisiti Zoey Rahman di dalam majalah Mangga yang pada masa itu diterajui oleh Allahyarham Jalil Salleh atau lebih dikenali sebagai Mama Juwie.

Zoey sangat menghargai jasa majalah Mangga yang sering memberi liputan walaupun pada masa itu dia baru berjinak-jinak dalam bidang seni.