• Zulkifli Fair derita sakit paru paru

  Penyanyi utama kumpulan Fair, Zulkifli Mohd Rusli sedang mendapat rawatan di Hospital Kuala Lumpur kerana sakit paru-paru. Penyanyi yang popular dengan lagu Terlanjur Menyintaimu ciptaan Saari Amri itu dimasukkan ke HKL pada 30 Jun lalu. Dia disahkan menghidap COPD (Chronic Obstructive Pulmonary...

  July 4, 2015
 • Kenapa Hanis Zalikha Cemburu?

  “Perempuan mesti cemburu.” Demikian kata Hanis Zalikha yang dalam jangkamasa dua hari lagi, genap sebulan menjadi isteri kepada Hairul Azreen. Apakah Hairul telah melakukan sesuatu sehingga menimbulkan rasa cemburu di hati Hanis? Sebenarnya komen Hanis itu merujuk kepada pertanyaan sama ada dia...

  July 3, 2015
 • Iman Farrar popular di Australia

  Anak Malaysia yang kini bermastautin di Sydney, Australia, Iman Farrar kini popular di negara kanggaru itu. Dia kerap diundang mengadakan persembahan bersama kumpulan nasyidnya. Iman bersama kumpulannya The Malay Chanting Group sering mendapat undangan mengadakan persembahan yang bukan hanya dihadiri masyarakat...

  July 2, 2015
 • Isu Lakonan Terlebih Mesra, Shukri Yahaya Mohon Maaf

  Drama bersiri, Dia Isteri Luar Biasa (DILB) bukan sahaja melonjakkan lagi nama Shukri Yahaya, malah ia turut menyeret aktor ini ke dalam perdebatan sesetengah pihak yang berpendapat lakonannya bersama Fathia Latiff terlebih mesra sehingga dikatakan mampu merosakkan akidah terutamanya di...

  July 2, 2015
Yang Terkini
video
428
iman-1

Iman Farrar popular di Australia

Anak Malaysia yang kini bermastautin di Sydney, Australia, Iman Farrar kini popular di negara kanggaru itu. Dia kerap diundang mengadakan persembahan bersama kumpulan nasyidnya.

Iman bersama kumpulannya The Malay Chanting Group sering mendapat undangan mengadakan persembahan yang bukan hanya dihadiri masyarakat Malaysia, malah kelumpuk Islam lainnya.

1051
Shukri Yahaya featured

Isu Lakonan Terlebih Mesra, Shukri Yahaya Mohon Maaf

Drama bersiri, Dia Isteri Luar Biasa (DILB) bukan sahaja melonjakkan lagi nama Shukri Yahaya, malah ia turut menyeret aktor ini ke dalam perdebatan sesetengah pihak yang berpendapat lakonannya bersama Fathia Latiff terlebih mesra sehingga dikatakan mampu merosakkan akidah terutamanya di kalangan penonton kanak-kanak.

Ekoran rasa tidak puas hati sesetengah pihak itu, Shukri memohon maaf dan menegaskan bahawa lakonan sebegitu bukan sengaja dibuat-buat untuk mengundang sebarang kontroversi.

1046
Adira featured new

Adira Selepas Dua Bulan Putus Tunang

Meskipun dihambat rasa kecewa akibat putus tunang, namun setelah dua bulan kembali solo, Adira Suhaimi akui fasa kesedihan yang dialaminya mulai hilang sedikit demi sedikit.

Malah, pengalaman perit itu menyuntik semangat baru untuk Adira fokus kepada kerjaya seni dan kehidupan bersama keluarganya.

600
Mega 2015 featured

Kumpulan Mega 2015 Bakal Tercatat Dalam Malaysia Book of Records

Setelah 14 tahun membawa haluan masing-masing, kini anggota kumpulan Mega bersatu kembali dan akan membuat kemunculan semula dengan nama baru iaitu Mega 2015.

Bahkan, kumpulan Mega 2015 juga bakal mencatat rekod dalam The Malaysia Book of Records menerusi salah satu aktiviti yang akan diadakan sempena kemunculan semula kumpulan rock yang popular sekitar tahun 90-an ini.